Futuristic Marketing en analytics

Google analytics property verhuizen

Wist je dat het mogelijk is om een property te verhuizen van een google analytics account naar een ander account? Het is een functie die ontzettend handig is en wij zijn blij dat het kan!
Hier lees je uitgebreid hoe je dat precies kan doen.

Waarom een property verhuizen?

Het verhuizen van een property kan ontzettend handig zijn om zelf volledig beheer van je eigen accounts te hebben, bijvoorbeeld als jouw Google Analytics account is aangemaakt door een externe partij. Met volledig beheer kun je namelijk veel gemakkelijker zelf instellingen aanpassen, gebruikers toevoegen en nog veel meer.

Naast het beheer van je eigen accounts kan het ook handig zijn als je voor 1 bedrijf meerdere accounts hebt aangemaakt in plaats van properties onder 1 account.

Hoe verhuis ik mijn property?

  1. Ga naar de property die je wilt verhuizen in Google Analytics.
  2. Ga naar beheer (links onderaan) en klik op property instellingen
  3. Vervolgens klik je op Property verplaatsen

Zie je deze knop niet? Mogelijk is iemand anders beheerder van jouw property. Vraag de account beheerder om de rechten “beheerder”. De beheerder vindt je onder -> beheer -> toegangsbeheer voor property.

 

  1. Selecteer het bestemmingsaccount
  2. Vervolgens kies je of je rechten wilt behouden of de rechten van het bestemmingsaccount wilt kiezen.
  3. Ga akkoord met de voorwaarden en jouw property is verhuisd!

TIP

Wil je graag een property verhuizen naar een account die niet in jouw beheer is, zorg dan even dat je de externe partij toegang geeft tot het account waar de property heen moet. Na de verhuizing kan je hun toegang weer gemakkelijk verwijderen.

Wat gebeurt er met mijn data en instellingen?

Je hoeft je geen zorgen te maken om de data en alle instellingen. Met de verhuizing van de property worden deze netjes mee verhuisd en kan je alles gebruiken zoals je gewend bent.

Er hoeft geen code te worden bijgewerkt

Houd er rekening mee dat het verhuizen een aantal minuten kan duren, zie je jouw property niet gelijk in het account staan? Raak vooral niet in paniek en geef het wat tijd

Google analytics expert inschakelen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je hulp nodig met de verhuizing van jouw property?

Wij van Futuristic Marketing & Analytics zijn een Google Analytics specialist en helpen jou graag verder. Neem gerust contact op

Hulp nodig maar geen idee waarmee precies? Plan dan een gratis en vrijblijvend gesprek in.

Neem contact op!